Recherche
Fermer cette boîte de recherche.

Na kaj morate biti pozorni, ko kupujete mikrovalovno pečico ?

Razmišljate o nakupu samostojne mikrovalovne pečice? Pripravili smo vam nekaj nasvetov, da bo vaša odločitev še lažja.

Že od sredine preteklega stoletja bo veljalo, da je kuhinja postopoma postajala osrednji prostor doma. Najbrž se boste strinjali, da je tako tudi danes. Ne le da se v kuhinji vedno nekaj dogaja, ustvarjamo veliko novega, velikokrat pa je prav kuhinja tisti prostor, ki je povezan z lepimi občutki in nasploh zadovoljstvom, pa najsi gre za uživanje ob hrani ali pripravi hrane. Da se v kuhinji počutimo zares domače, pa ima veliko opraviti tudi sam interier. Na tržišču so najrazličnejši pripomočki in gospodinjski aparati, s katerimi nas proizvajalci poskušajo prepričati, da jih zares potrebujemo, a brez nekaterih enostavno ne gre. Med njimi je tudi samostojna mikrovalovna pečica.

Mikrovalovna pečica – nepogrešljiv pripomoček v časovni stiski

Največja prednost mikrovalovne pečice je prav hitrost priprave hrane, ki jo omogoča. Deluje namreč na osnovi mikrovalov, ki se sproščajo v prostor, kamor postavite hrano ali pijačo. Med potovanjem valov se molekule tresejo, na tak način pa je hrana hitreje pripravljena. Mikrovalovna pečica je zato prava izbira za vse, ki potrebujejo pomočnika za predpripravo ali hitro pripravo hrane. Olajšala vam bo odtajevanje zamrznjenih izdelkov, obenem bo odličen pripomoček, s katerim lahko pogrejete hrano, hkrati pa boste lahko v mikrovalovni pečici določene obroke in pijače tudi pripravili. Hiter tempo vsakdana vpliva tudi na naše prehranjevalne navade, z mikrovalovno pečico pa boste poskrbeli, da bo na vaši mizi kljub časovni stiski topel obrok.

Kakšen model izbrati?

Ko izbirate svojo novo samostojno mikrovalovno pečico, lahko izbirate med različnimi ponudniki, večina modelov pa si je, glede na karakteristike, bolj ali manj podobna. Izbirate lahko sicer med različnimi videzi mikrovalovnih pečic, še pomembneje pa je, da izberete model, ki je dovolj zmogljiv za pripravo obrokov. Običajno so v ponudbi pečice z zmogljivostjo 700W, s katerimi boste hrano zlahka odtalili ali pogreli, v primeru, da želite hrano tudi pripravljati, pa boste potrebovali mikrovalovno pečico z zmogljivostjo vsaj 1000W. V takšnih mikrovalovnih pečicah boste namreč zlahka tudi dušili in kuhali hrano, nekateri modeli omogočajo tudi funkcijo žara.

Preverite dodatne funkcije vaše mikrovalovne pečice

Pred nakupom se seveda vprašajte, za kakšne potrebe iščete novo mikrovalovno pečico. Slednje bo pomembno tudi, ko se boste odločali, kolikšno prostornino izbrati. Mikrovalovne pečice običajno zajemajo prostornino med 17 in 22 litrov, kar je dovolj za potrebe običajnega gospodinjstva. Pred nakupom pa nikakor ne zanemarite tudi izgleda. Izbirate lahko med pečicami različnega dizajna in elektronike. V primeru, da boste mikrovalovno pečico uporabljali le za osnovne funkcije in se ne uvrščate med pretirane tehnološke navdušence, izberite model, ki ga boste lahko upravljali le z nekaj gumbi. V primeru, da nameravate s pomočjo mikrovalovne pečice v vaši kuhinji ustvariti novo dimenzijo priprave hrane, pa le pobrskajte po bolj zahtevnih in naprednejših modelih. Od dodatnih lastnosti in prednosti modela je seveda odvisen tudi cenovni razred, v katerega se vaša nova mikrovalovna pečica uvršča. Zmogljivejša bo, več boste odšteli zanjo, medtem ko lahko osnovne modele dobite že po ceni med 100 in 200 evri.

Autres articles intéressants

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *