Vyhľadávanie
Zatvorte toto vyhľadávacie pole.

Kuhinjske deske - steklene ali tradicionalne?

Pri izbiri kuhinjskih dodatkov običajno spregledamo kuhinjske deske. Najpogosteje so na voljo lonci, ponve, vilice, noži, žlice in sušilniki za posodo. Deske za rezanje običajno izberemo v naglici, v trenutku, ko se spomnimo, da moramo narezati zelenjavo za juho.

Zakaj si je dobro vzeti čas za izbiro prave deske za rezanje? Kuhinjske deske so izjemno pomemben del pri pripravi skoraj vsake jedi, zato morajo biti odporne proti mehanskim poškodbam. Tradicionalne deske iz lesa, plastike ali bambusa niso posebej odporne proti poškodbam, zlasti kadar se uporabljajo za tolčenje mesa. Prav tako niso odporne na vročino ali praske, čeprav so pogosto estetske in lepo izdelane.

Tradicionalne deske za rezanje so tudi neprijetne za čiščenje – vsakič, ko režete meso, jih morate popariti z vrelo vodo, o pomivalnem stroju pa ne moremo niti razmišljati. Takšne deske se najbolje uporabljajo kot pladnji za sadje ali prigrizke. Čas je, da spremenite svoja dosedanja prepričanja in si ogledate kuhinjske deske na steklu.

Steklene kuhinjske deske so korak k tehnologiji prihodnosti. Izdelane so iz kaljenega stekla, ki je odporno proti praskam in vročini. Lahko jih preprosto operete v pomivalnem stroju ali obrišete z vlažno gobo. Steklene deske za rezanje so primerne tudi za uporabo kot stenska zaščita za kuhalno ploščo. Nanje lahko postavite vroč lonec ali pekač in jih po rezanju mesa preprosto operete s tekočino za pomivanje posode, namesto da bi jih poparili.

Image1

Steklene deske se od bambusovih ali lesenih razlikujejo po edinstveni in neponovljivi grafiki. V trgovini WallMuralia lahko izberete katero koli grafično podobo za kuhinjsko desko ali ustvarite visokokakovostno podobo iz naložene fotografije. To je odlična zamisel za darilo za najbližje, na primer za božič.

Kuhinjske deske niso le funkcionalno orodje, kot je veljalo do zdaj, temveč lahko zaradi raznolikega nabora vzorcev in barv delujejo tudi kot izvirna stenska dekoracija v sodobni kuhinji. Zaradi tega imajo steklene kuhinjske deske veliko prednost pred tradicionalnimi modeli.

Glavna prednost steklenih kuhinjskih desk je njihova trpežnost in enostavnost čiščenja. Ob ustrezni negi lahko še dolgo služijo kot orodje za rezanje in kot nenavaden okras sodobne kuhinje.

Ďalšie zaujímavé články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *