Etsi
Sulje tämä hakukenttä.

Kukkiva hattara - mitä siitä kannattaa tietää?

yhteinen köyhälistö

Kiertelevä hömötiainen on vain nimi linnulle, joka asuu pääasiassa Pohjois-Amerikassa. Sitä ei tavata Puolassa, minkä vuoksi useimmat ihmiset eivät tiedä, mikä tämä lintu edes on. Jos olemme kiinnostuneita ornitologiasta, olisi hyvä oppia siitä jotain. Ehkäpä jollain ulkomaanmatkalla saamme tilaisuuden nähdä sen omin silmin? Olisi siis hyvä olla tietoinen siitä, miltä se näyttää ja millaisia ääniä se pitää.

Missä pikkumetso esiintyy?

Kuten alussa todettiin, pikkulemmingit ei esiinny Puolassa. Sen sijaan ne löytyvät Pohjois-Amerikan maissa. Sen levinneisyysalue ei kuitenkaan kata koko maanosaa, ja tästä on syytä olla tietoinen. Näitä lintulajeja tavataan pääasiassa Kaakkois-Kanada. Kukkulakäärmeitä asuu myös Amerikan yhdysvaltojen itä- ja keskiosissa.. On syytä huomata, että ne talvehtivat Yhdysvaltojen eteläosissa ja jopa Keski-Amerikassa. Valitettavasti vuonna 2018 täplälemmingit tunnistettiin. Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto per uhanalaiset lajit. Lelkovia uhkaavat useimmiten torjunta-aineet sekä ulkokissat. Valitettavasti näiden ainutlaatuisten lintujen kanta pienenee vuosi vuodelta. Siksi on vaikea ennustaa, mikä on pikkulemminkien kohtalo hieman kaukaisemmassa tulevaisuudessa. Kannattaa kuitenkin nähdä vaivaa näiden ainutlaatuisten olentojen suojelemiseksi.

Miltä lemmingit näyttävät?

Kukkojen kukkoilu eivät ole lintuja, jotka eroavat ulkoiselta olemukseltaan selvästi muiden lajien linnuista. Heillä on värilliset höyhenet harmaanruskeaja niiden leuka on väriltään musta. Pyrstösarvissa on huomattava valkeahko laikku. Täplälemmingin siipiväli on noin 48 senttimetriä. Kehon paino vaihtelee välillä 45-65 grammaa. Täplälemmingin ruumiinpituus ei yleensä ylitä 25 senttimetriä.

Missä pikkulemmingit pesivät?

Kukkojen kukkoilu pitävät erityisesti lehti- ja sekametsistä. Mielenkiintoista on, että ne ovat kiinnostuneita sellaisista metsistä, joissa aluskasvillisuus on melko heikosti kehittynyt. Täplälemmingit eivät rakenna pesiä. Ne munivat munansa suoraan maahan. Ne ovat yleensä piilossa lehdissä. Naaras munii yleensä yhdestä kahteen munaa. Lemmingit kuoriutuvat yleensä noin 20 päivän kuluttua. Mielenkiintoista on, että ne hallitsevat lentämisen taidon jo 15 päivän kuluttua. Nämä linnut tuovat yleensä esiin kaksi pesintää vuosi.

Millaisia ääniä lemmingit pitävät?

Linnun nimi ei tullut tyhjästä. Whooperin platypus tekee melko - erottuvat ja kovat äänet. Urokset yleensä viheltävät kauniisti, mutta myös sihisevät ja kumisevat. Jotkut kutsuvat näitä lintuja joskus "metsän herätyskelloksi". Itse asiassa ne voivat herättää asukkaat kovalla laulullaan, jos heidän kotinsa sijaitsevat lähellä metsää. Monet ihmiset, jotka ovat kuulleet metsäkirvisen laulavan, sanovat sen muistuttavan kovaäänistä kissan murinaa. Tämän vaikutelman voi itse asiassa saada. Jos olet utelias lemmingien erityisistä äänistä, voit kuunnella internetissä olevia tiedostoja. Niitä on itse asiassa aika monta. Voimme toki matkustaa Pohjois-Amerikan maihin, mutta on epätodennäköistä, että kukaan tekisi niin vain kuunnellakseen metsäkirvisen laulua. Jos kuitenkin olemme jo jossakin tämän mantereen maista, kannattaa lähteä metsäkävelylle.

Millaista elämäntapaa lemmingit elävät ja mitä ne syövät?

Kuten edellä mainittiin, pikkutylliä tavataan lehti- ja sekametsissä. Päiväsaikaan näitä ainutlaatuisia lintuja voi tavata lähinnä lepäämässä puissa. Ne valitsevat yleensä korkeat oksat. Harmaanruskean värinsä vuoksi metsäkirvistä on vaikea havaita puiden vihreiden lehtien välistä. Kärsivälliset tarkkailijat voivat kuitenkin onnistua. Kiikarit helpottavat varmasti asioita. Lintujen tarkkailu tämän lisävarusteen avulla on varmasti tehokkaampaa kuin niin sanotulla paljaalla silmällä. Joskus on kuitenkin mahdollista kohdata laulujoutsenia maassa. Mielenkiintoista on, että ne eivät lepää siinä vain hautoessaan muniaan ja huolehtiessaan poikasistaan. Täplälemmingit kuuluvat kuitenkin melko ujoihin lajeihin. Elämäntapansa vuoksi ne voivat kuitenkin joutua petojen saaliiksi. Tarkoitamme ennen kaikkea edellä mainittuja kissoja. Mitä tulee lemmingien ruokaan, ne metsästävät hyönteisiä. On syytä huomata, että ne tekevät näin erityisesti öisin.

Muita nimiä Lesser Spotted Lanternfly -lajin nimi

Jos pidämme itseämme lintutieteen ystävinä ja asiantuntijoina, olisi hyvä tietää myös pikkuleopardin latinankielinen nimi. Se kuuluu seuraavasti Antrostomus vociferus. Lemmingistä ei aina käytetä koko nimeä. Jotkut kutsuvat näitä lintuja lyhenteellä suppilot räikeä. Tämä keskikokoinen lintu kuuluu lemmingien heimoon. Tätä puolestaan kutsutaan latinaksi nimellä Caprimulgidae. Siihen kuuluvat myös muut lemmingit, kuten talvilemmingit ja valkohäntälemmingit.

Lisää mielenkiintoisia artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *